streda 19. decembra 2018

Úspešný vstup prešovských futsalistiek v prvej lige!


V sobotu 15. 12. 2018 odohrali historicky prvé dva zápasy ženskej futsalovej ligy naše dievčatá. Obidva zápasy proti banskobystrickým súperkám zvládli a pripísali si do tabuľky plný počet bodov. Gratulujeme!

FK Ekoprim Prešov – MFK Dukla Banská Bystrica-futsal 4:2 (2:0)
Góly: Kristína Sedláková 2, Nikola Verčimáková 2

Prvý zápas vo futsalovej lige sme odohrali proti „mladším“ dievčatám z Banskej Bystrice. Na zápas sme sa veľmi tešili, veď obhajujeme strieborné pozície z minulého roka. Zápas sme začali dobre, vypracovali sme si dostatok šancí. Otvorili sme skóre po peknej akcii 1:0. Súper sa snažil útočiť, no my sme eliminovali ich útoky a do polčasu sme skórovali ešte raz. Druhý polčas sme začali zle, keď súper znížil na 2:1. V 30. minúte bolo vyrovnané 2:2 a začínalo sa odznova. Gólovo nás však v tomto zápase potiahli Sedláková a Verčimáková a zaslúžene sme víťazstvo stiahli na svoju stranu. Výsledok 4:2 je zaslúžený, množstvo šancí sme nevyužili, množstvo prečíslení sme nedotiahli dokonca. Za zmienku stojí aj výkon mladších dievčat z B. Bystrice, ktoré hrali pekný kombinačný futsal, nebáli sa v hre 1:1 a rovnomerne striedali 4 štvorky. Chcem pochváliť svoje dievčatá za nasadenie, mentálnu silu zvrátiť stav a kolektívny výkon.

FK Ekoprim Prešov – Sport Ladies Club Banská Bystrica futsal 3:2 (0:1)
Góly: Laura Žemberyová 2, Nikola Verčimáková

Druhý zápas v tomto roku sme nastúpili proti silnému tímu, celkovému ašpirantovi na prvé miesto a to proti dorastenkám a ženám tímu z B. Bystrice. Súpera poznáme tak z futbalovej ligy, ako aj z minulého ročníka futsalovej ligy. V tíme majú skvelú reprezentačnú brankárku Peťu, skvelé hráčky od žien ako aj talentované reprezentantky do 17 rokov.
Zápas sme začali zle, keď po faule súper upratal loptu do siete 0:1. Pri tomto góle zaspala celá obrana. Zápas mal vysoké nasadenie. Hra sa prelínala zo strany na stranu, tak súper ako aj naše dievčatá si vypracovali množstvo šancí. V tejto fáze zápasu podržala domáce hráčky skvele chytajúca Tišlarová, ktorá viac krát zázračne zachránila. Polčas sme prehrali 0:1. Druhý polčas mal podobný priebeh, oba tímy sa snažili dať gól. Súper udrel znova 0:2. Náš tím to naštartovalo k veľkému obratu, dievčatá siahli na dno svojich síl a troma peknými gólmi otočili stav v náš prospech. Posledná minúta zápasu bola nekonečná, ale dievčatá to zvládli a odnášame si cenné 3 body.
Chcem pochváliť skvelý tím trénera Vesela, ktorý už dlhé roky sa venuje dievčatám a robí to veľmi dobre. Chcem pochváliť moje dievčatá za bojovnosť, nasadenie, pekné góly. Dnešné dva zápasy boli náročné ,ale spolu sme to zvládli. Už sa tešíme na ďalšie zápasy v Prievidzi. Tréner: Marek Semančík.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára