štvrtok 28. februára 2019

Z kuchyne víťaza druhej futsalovej ligy – FK Ekoprim Prešov


Muži
Futsal Východ: „Víťazom 2.SLF-Východ stala stálica na futsalovej mape nielen Východu ale aj Slovenska FK Ekoprim Prešov. Tí dostali najmenej gólov. Aj preto bol ako najlepší brankár súťaže vyhodnotení Martin Kapraľ. Ako druhí dali najviac gólov a celú sezónu predvádzali rovnomerné výkony aj s najväčším počtom hráčov na stretnutí. Dlhoročná práca s mládežou konečne prináša ovocie a vidno aj v juniorských celoslovenských súťažiach obrovský progres v mužstve FK Ekoprim Prešov, kde sa mladí chlapci z Prešova držia na popredných priečkach súťaže FEJ U17 aj FEJ U20. Týmto víťazstvom v 2.SLF-Východ si zabezpečilo mužstvo FK Ekoprim Prešov účasť v baráži o 1.Varta futsal ligu. Nakoľko sa ale do baráže prihlásilo okrem Prešova len mužstvo Nových Zámkov, tak obe tieto mužstvá majú právo zúčastniť sa 1.Varta futsal lige ročník 2019/2020. Verím, že počas tejto prestávky urobí FK Ekoprim Prešov všetko preto, aby sa 1.Varta futsal ligy mohol v novom ročníku zúčastniť a reprezentovať tak nielen svoje mesto a klub, ale aj ako jediný účastník z Východného Slovenska náš Východoregión. Všetci im držíme palce.“



U20
Naši juniori sú pred posledným dvojkolom stále v hre o majstrovský titul. Rozhodne sa 7. 3. 2019 v Bratislave s Pinerolou a Wild boys.

Výsledky FEJ U20:
FK Ekoprim Prešov U20 - Futsal Team Levice U20 7:3 (góly domácich: Medoň 2, Varga, Marton, Vantruba, Filip 2)
FK Ekoprim Prešov U20 - Lion Car MIBA Banská Bystrica U20 13:0 (góly domácich: Medoň 2, Trojan 4, Marton 3, Vantruba 4)



Predchádzajúcu sezónu zvládli naši juniori najlepšie ako mohli a aj preto sú nominovaní v ankete Športovec Prešovského samosprávneho kraja PSK za rok 2018 ako: Kolektív MLÁDEŽE - FK Prešov, futsal chlapci – majster SR a víťaz Slovenského Pohára (juniori U18 - na fotografii)



Hlasujte na:
https://po-kraj.sk/ …/sp…/2018/sportovec-psk-2018-hlasovanie/

Výsledky U17:
FK Ekoprim Prešov - N.L.F Košice 3:1
FK Ekoprim Prešov - MŠK Žilina Futsal 8:2
FK Ekoprim Prešov - ŠK Makroteam Žilina 3:2


Ženy
Naše dievčatá bojovali do posledného kola o konečnú druhú priečku, no po prehre s mužstvom N.L.F. Košice skončili napokon štvrté. Ďakujeme im za vzornú reprezentáciu nášho klubu, krásnu sezónu a tešíme sa na tú ďalšiu, v ktorej im medaily istotne neuniknú!
Záverečný turnaj sa odohral v Žiline. Domáce futsalistky Makroteamu potrebovali k zisku majstrovského titulu vyhrať jeden z dvoch zápasov, čo sa im podarilo proti MFK Dukla Banská Bystrica futsal. V priamom súboji o druhé miesto boli úspešnejšie hráčky Košíc, ktoré zvíťazili nad Prešovom 6:3. Na treťom mieste skončili po dvoch výhrach Banskobystričanky zo SLC. Po prehre s Košicami obsadili Prešovčanky štvrté miesto. Nováčik súťaže z Kanianky skončil na piatom mieste. Mladé hráčky MFK Dukla Banská Bystrica síce uzavreli súťaž na poslednom mieste s jedným bodom, ale predvádzali sympatické výkony.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára